Afscheid Gilde-Hoofdman Wil van Spaandonk

Op woensdag 13 april bereikte ons het trieste bericht dat onze Hoofdman Wil van Spaandonk was overleden. De dag ervoor werd Wil getroffen door een hartstilstand. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat heeft helaas niet mogen baten. Wil bereikte de leeftijd van 71 jaar.

Slechts 4 weken nadat ons Gilde haar Keizer Harrie Schellekens verloor, moest ons Gilde afscheid nemen van haar Hoofdman. Het voelt dan ook of het Gilde in haar hart getroffen is.

Wil van Spaandonk was in 2 termijnen in totaal 33 jaar Hoofdman van ons Gilde en inmiddels ook 50 jaar Gildelid. Een prachtige prestatie die zelden geëvenaard wordt.

Wil was een echt mensen-mens. Hij kende veel mensen, hier in de regio, maar ook ver daarbuiten, vanuit het Gildewezen, maar ook vanuit de slagerswereld, door zijn groothandel in vlees, een bedrijf dat hij jarenlang samen met zijn vrouw Corry runde. Wil regelde veel voor ons gilde en wist als een ware Hoofdman de eenheid in het Gilde te bewaren. Mede door Wil werd ons Gilde in de tweede helft van vorige eeuw nieuw leven ingeblazen en groeide het uit tot het Gilde zoals wij het nu kennen. Op donderdag 21 april jl. namen wij met Gilde-eer afscheid van Wil met een prachtige viering in de St. Caeciliakerk te Enschot. Ons Gilde is Wil van Spaandonk dan ook veel dank verschuldigd. Wil, we zullen je missen!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.