Gildedag Kring Maasland 2019

Zondag 30 juni jl. werd de jaarlijkse Kringgildedag van Kring Maasland georganiseerd door het gilde St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk. Ons Gilde St. Joris en St. Sebastiaan uit Enschot – Heukelom was hierbij aanwezig. Dit keer helaas met een kleine delegatie, maar dat maakte deze dag niet minder mooi. Onder een zonovergoten hemel werden de vaste onderdelen van een gilde dag afgewerkt. Beginnend met een H. Mis, de erewijn en om 12.00 uur de massale opkomst, waarbij alle deelnemende Gilden zich presenteerden op het sportpark van Nieuwkijk. Hierna de traditionele optocht door het dorp waarna op het wedstrijdterrein bij de molen de diverse onderlinge wedstrijden van start gingen. Onze vendeliers hadden zich goed voorbereid op deze dag. Dit resulteerden in een tweede plaats voor Sander Bierens in de vendelklasse A met acrobatiek en met de groep van 3 vendeliers haalde Sander met zijn broer Jeroen en met Henri Michels de eerste prijs in deze klasse. Een prima prestatie. Bij de prijsuitreiking werd ons Gilde nog verrast met de eerste plaats in de optocht voor kleine groepen. Ondanks de kleine afvaardiging toch een goed geslaagde dag.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.