Heukelomdag 2019

Op zondagmiddag 1 september jl. zette het gilde St. Joris en St. Sebastiaan haar poorten open voor de inwoners van Heukelom. Op deze mooie zonnige middag konden de inwoners van Heukelom kennismaken met het Gilde en zelf ook enkele schietdisciplines uitproberen. We hadden graag nog wat meer Heukelommers gezien, maar zo rond half vier gingen toch elf mensen strijden om de titel van Burgerkoning van Heukelom. Om beurten mochten zij met een klein kaliber geweer, onder begeleiding van ervaren gildebroeders, schieten op een houten vogel. Na 82 schoten was het Thijs van de Pas die met een welgemikt schot de vogel omlaag wist te schieten.

 

 

 

 

 

 

 

Door de Hoofdman van het Gilde werd aan Thijs een prachtig wisselschild uitgereikt, hetgeen hij volgend jaar mag komen verdedigen. Daarna brachten de vier vendeliers van het gilde een vendelgroet aan de nieuwe Burgerkoning van Heukelom. Thijs mag in januari 2020 ook aansluiten bij de jaarlijkse Teerdag van dit gilde. Al met al toch een geslaagde middag voor het Gilde en onze bezoekers.

Foto’s kunt u vinden door op onderstaande link te klikken:
https://myalbum.com/album/7GtSkWvNZEvq 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.