Kring Gildedag Nuland

Op 21 mei jl. werd er weer een Gildedag georganiseerd in de Gildekring Maasland. Na enkele jaren zonder vanwege corona, was het eindelijk weer zover. Op deze mooie dag was ons gilde aanwezig met een 8-tal gildebroeders. De dag begon traditioneel met een H. Mis en erewijn, waarna er een optocht van alle deelnemende gilden was door het dorp Nuland. Hier liepen wij samen met het St. Hubertus Gilde uit Berkel, zodat we toch een mooie groep hadden. In de middag na de massale opmars en de officiële opening werden de wedstrijden in diverse disciplines gehouden: schieten (geweer, handboog en kruisboog), vendelen, bazuinblazen, trommen en standaardrijden. Ons Gilde deed mee aan het geweerschieten en vendelen. Bij het groepsvendelen wisten onze vendeliers een keurige 2e plaats te behalen (zie foto). Op naar de volgende Gildedag op 11 juni in Moergestel.

Op zaterdag 27 mei vond op ons gildeterrein de verschieting van de ‘Joke Daems’-bekers plaats. Bij het onderdeel opgelegd eindigde Hans Sparidans als eerste en bij het onderdeel vrije hand werd Wilfried Michels eerste.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.