Gouden speld Tilburg voor Hoofdman Gilde St. Joris & St. Sebastiaan

Op zaterdag 18 januari jl. hield het Gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan haar jaarlijkse Teerdag. Het Gilde verzamelde rond half 11 bij de Oude Toren in Enschot en trok van daaruit naar de St. Caeciliakerk voor een gezamenlijk viering met Gildeheer Jan Joosten als voorganger. Daarna trokken zij samen naar De Druiventros om daar ontvangen te worden met de traditionele borrel brandewijn en om samen te genieten van een heerlijke koffietafel. Rond de klok van 14.00 uur kwam plotseling de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, de zaal binnen, met in zijn kielzog de familie van onze Hoofdman Will van Spaandonk. De burgemeester nam het woord en kondigde aan dat hij een verrassing had voor de Hoofdman. Wegens de verdienste van Will van Spaandonk voor het Gilde St. Joris en St. Sebastiaan, o.a. 48 jaar lid en bijna 30 jaar Hoofdman, maar ook voor het gildewezen in Noord-Brabant als geheel, als verbinder tussen Gilde en samenleving, maar ook tussen Gilden onderling én het onderhouden van de band tussen Gilde en kerk, ontving Will van Spaandonk uit handen van de burgemeester de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Geheel verrast hierdoor sprak Will een dankwoord en mocht hij de felicitaties van familie en zijn Gildebroeders en -zusters in ontvangst nemen. Dat Will van Spaandonk deze onderscheiding verdiende werd nog eens onderstreept door de Hoofdman van Gildekring Maasland, Jurgen Swinkels, die speciaal hiervoor op onze Teerdag verscheen en in een kort woordje duidelijk maakte dat mensen zoals Will van Spaandonk hard nodig zijn in onze samenleving en voor de Brabantse Gilden.

Nadat de rust weer enigszins was teruggekeerd, werd de middag voortgezet met een Gildekwis, in elkaar gezet door onze activiteitencommissie. Onderdeel hiervan was de jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste schutters. Noud van Vught bleek in 2019 de beste opgelegd schutter en Wilfried Michels de beste vrije hand schutter. Noud van Vught bleek uiteindelijk ook de algeheel Gildekampioen van 2019. Rond de klok van 17.00 uur was deze bijzondere Teerdag ten einde en keerde iedereen weer voldaan huiswaarts.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.