Afscheid van Gilde-Keizer Harrie Schellekens

Op vrijdagmiddag 11 maart 2022 bereikte ons het bericht dat je eigenlijk nooit wilt horen: onze Gilde-Keizer Harrie Schellekens was geheel onverwacht overleden. Onderweg van zijn huis aan de Kerkstraat naar de Oude Toren in Enschot, was Harrie onwel geworden en aan een hartstilstand overleden. Pogingen van omstanders en hulpdiensten om hem te reanimeren hebben helaas niet mogen baten. Onderweg naar de Oude Toren, zijn dagelijkse routine, om daar namens het Gilde St. Joris & St. Sebastiaan de kaarsjes bij te vullen en het offerblok te legen.

Het hebben van een Keizer is voor een Gilde een bijzonderheid. Een Gildeschutter moet immers eerst zichzelf driemaal tot Koning schieten om Keizer te worden. En bij het schuttersgilde St. Joris & St. Sebastiaan uit Enschot-Heukelom vindt het Koningschieten slechts éénmaal in de 4 jaren plaats. Harrie Schellekens was dan ook de eerste Keizer die ons Gilde ooit gehad heeft, werkelijk bijzonder dus. Harrie is altijd een actief Gildelid geweest. Hij was vaak bezig op het gildeterrein in Heukelom, maar ook vaak namens het Gilde op pad om samen met zijn vrouw Mien als Keizerspaar ons Gilde te vertegenwoordigen bij gebeurtenissen in het dorp, op Gildedagen en zelfs tijdens Europese Gildefeesten door heel Europa.

Op vrijdag 18 maart 2022 hebben wij met ons Gilde tijdens de afscheidsdienst in het crematorium te Tilburg met Gilde-eer afscheid genomen van onze Keizer. Met alle Gildeleden in tenue hebben wij, met de daartoe bestemde gilderituelen, een laatste groet gebracht aan onze ‘Keizer Harrie’. Als eerbetoon aan Keizer Harrie Schellekens zal bovendien één van de schutsbomen op ons gildeterrein voortaan zijn naam dragen.

Wij wensen veel sterkte en kracht voor zijn vrouw Mien Schellekens om dit verlies te kunnen dragen. Als Gilde zullen wij er voor haar zijn.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.