Gilde schenkt aan Stichting Brood Nodig

Pastoor Marcel Dorssers geïnstalleerd als ere-deken van dit Gilde

Op zaterdag 4 maart jl. hield het Gilde St. Joris & St. Sebastiaan haar jaarlijkse Teerdag. Dit jaar stonden enkele bijzonderheden op het programma. Allereerst werd in de Gildemis, waarmee deze dag traditioneel werd geopend, Pastoor Marcel Dorssers geïnstalleerd als ere-deken van dit Gilde. Hiermee maakt de pastoor deel uit van het Gilde en kan hij het Gilde adviseren in zaken die de kerk en het geloof betreffen.

Na de H. Mis trok het gilde, inclusief haar nieuwe ere-deken, naar De Druiventros voor de traditionele koffietafel. Alvorens daar van te gaan genieten, werd een cheque van € 1500,- door onze Koning overhandigd aan Hülya Özdemir van de Stichting “Brood Nodig” uit Tilburg. Deze Stichting zet het goede werk voort van de bekende Tilburgse Pater Poels.

Met deze bijdrage kunnen weer veel mensen geholpen worden die in de huidige maatschappij moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen.

Koning overhandigd cheque aan Hülya Özdemir van de Stichting “Brood Nodig” uit Tilburg

Daarna kon ons gilde, onder genot van een glaasje brandewijn, traditioneel geschonken door de gemeente Oisterwijk, in aanwezigheid van burgemeester Hans Janssen, genieten van de Brabantse koffietafel. Na het uitreiken van de prijzen voor de beste schutters van 2022 werd de middag afgesloten met een bingo, waarna de Gildebroeders en -zusters weer voldaan huiswaarts keerden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.