Drukke week voor St. Joris en St. Sebastiaan

Het Gilde St. Joris en St. Sebastiaan heeft een drukke week achter de rug. Op paaszaterdag vond de jaarlijkse onderlinge wedstrijd plaats om de “De Bresser-bokaal”. Onze jongste schutter Henri Michels wist een dubbelslag te slaan door zowel de onderdelen opgelegd en vrije hand te winnen. Samen met Noud van Vught won hij ook nog het koppel-onderdeel.

Op 2e paasdag vertrok een delegatie van ons Gilde om 6.30 uur met de bus naar Hakendover (B) alwaar zij deelnamen aan de paardenprocessie en de H. Mis bijwoonden. ’s-Middags konden zij genieten van de plaatselijke Kermis, een hapje en een drankje en rond de klok van 19.00 uur kwam de bus weer aan in Enschot.

Vervolgens vierde het Gilde op dinsdag 23 april de naamdag van één van hun partroonheiligen, St. Joris. Op het gildeterrein te Heukelom werd een schietwedstrijd gehouden om het prachtige St. Joris medaillon en werd gezamenlijk genoten van een warm en koud buffet. Jeroen Bierens, onze jeugdkoning, wist het prachtige medaillon te winnen bij het onderdeel opgelegd en Jan Robben won de St. Jorisbeker bij het onderdeel vrije hand. Tijdens het eten stonden we stil bij het feit dat we dit jaar drie jubilarissen bij ons gilde hebben: Jos Robben, Harry Schellekens en Jos Kolk, allen 25 jaar lid bij ons Gilde. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

vlnr Jos Robben, Harry Schellekens, Jos Kolk

Op woensdag 24 april was onze vaste wekelijkse schietavond en op Koningsdag, 27 april brachten we samen met het Berkelse Gilde St. Hubertus een vendelgroet aan de gedecoreerden van Berkel-Enschot. Uiteraard ook voor hen de felicitaties! Op diezelfde Koningsdag werd om 18.00 uur samen met het Gilde St. Hubertus uit Berkel gestreden om de Koningsdag bekers, op het terrein van St. Hubertus. De prijzen werden mooi verdeeld: Iwan Michels van ons Gilde wist het onderdeel opgelegd te winnen en Mien Bertens van St. Hubertus won het onderdeel vrije hand.

Zoals u ziet al met al een drukke, maar ook mooie week voor ons Gilde.

Nieuwsgierig geworden, kijk ook eens op onze Facebookpagina.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.