Jeugdkoning schieten tijdens St. Job

Op zondag 12 mei, tijdens het St. Job pleinfeest, zal ons Gilde St. Joris en St. Sebastiaan haar jaarlijkse jeugdkoning schieten organiseren. De jeugdleden van dit Gilde zullen dan strijden om de titel Jeugdkoning. Zij doen dat op traditionele wijze door met een flobert op een houten vogel te schieten. De houten vogel hangt op ca. 18 meter hoogte. Degene die het laatste stukje van de vogel omlaag schiet, mag zich het komende jaar Jeugdkoning noemen.

Het Gilde zal eerst aanwezig zijn in de H. Mis in de St. Caeciliakerk in Enschot en deze viering met traditionele gildegebruiken opluisteren. Daarna zal rond de klok van 13.00 uur begonnen worden met het jeugdkoning schieten, hetgeen tot uiterlijk 14.00 uur duurt. Rond 15.00 uur zal op het pleinfeest de nieuwe jeugdkoning geïnstalleerd worden en krijgt deze het prachtige zilveren schild omgehangen.

U bent uiteraard van harte welkom om te komen kijken naar deze mooie gildetraditie. Tot zondag!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.