Jeugdkoning Gilde St. Joris en St. Sebastiaan

Op zondag 12 mei jl., moederdag en St. Job, werd tijdens het St. Job pleinfeest door de jeugdleden van ons Gilde gestreden om de titel ‘Jeugdkoning’. Om 10.30 uur verzamelde ons Gilde bij de Oude Toren, van waaruit met slaande trom naar de St. Caeciliakerk getrokken werd om de St. Job mis mee op te luisteren. Na deze viering werd een vendelgroet gebracht en de verdere voorbereidingen getroffen voor het Jeugdkoning schieten. Rond 13.15 uur was het dan zover. Jeroen Bierens en Iwan Michels streden op traditionele wijze om deze titel. Allereest werd de boom gevrijd en mochten pastoor Juan van Eijk en de aftredende Jeugdkoning Jeroen Bierens enkele schoten lossen op de houten vogel. Deze was op een hoogte van ca. 18 meter geplaatst onder een kogelvanger, zodat ook de veiligheid van de omgeving was gewaarborgd. Jeroen en Iwan, beide ervaren schutters bij ons Gilde, hadden uiteindelijk 68 schoten nodig om het laatste stukje van de vogel omlaag te schieten. Het was Iwan Michels die het laatste schot loste en zich daarmee  voor het komende jaar Jeugdkoning van ons Gilde mag noemen. Rond 15.00 uur vond de officiële installatie van de Jeugdkoning plaats op het podium op het St. Job pleinfeest. Daarna werd met de inwoners van Berkel-Enschot het glas geheven op de nieuwe Jeugdkoning. Wij feliciteren Iwan met het behalen van deze titel en wensen hem een mooi gildejaar toe.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.