Een nieuwe Koning voor Gilde St. Joris & St. Sebastiaan

Op zondag 8 mei jl. verzamelde ons Gilde St. Joris & St. Sebastiaan zich om 10.30 uur bij de Oude Toren te Enschot. Het was de start van een hele mooie zondag. Ons Gilde trok vanuit de Oude Toren met slaande trom naar de St. Caeciliakerk, alwaar zij de St. Job viering opluisterde. Tijdens deze viering werd ook een houten vogel gezegend, die deze middag gebruikt zou worden voor het 4-jarig Koningschieten van ons Gilde. Rond de klok van 13.00 uur werd op ons Gildeterrein in Heukelom een begin gemaakt met de ceremonie rondom het koningschieten. Eerst trok het Gilde met slaande trom 3x rond de schutsboom, waarna de volgorde werd bepaald waarin de schutters op de vogel zouden gaan schieten. De eerste schoten werden gelost door de aftredende Koning, Anthony Wehmeijer, de wethouder van Oisterwijk Dion Dankers en pastoor Marcel Dorssers, ieder 3 schoten. Daarna streden 5 Gildebroeders om de titel van Koning. Na het 42e schot brak geheel onverwachte de houten vogel in tweeën.

Het was Gildebroeder Rob Elings die zich met dat schot tot de nieuwe Koning van ons Gilde schoot. Daarna werden hem de Koningsversierselen omgehangen en werd door de nieuwe Koning de eed afgelegd. Met een glaasje erewijn werd zijn Koningschap beklonken. Wij spreken het vertrouwen uit dat Rob zich een waardig Koning van ons Gilde zal tonen. Over 4 jaar weer een nieuwe kans voor onze gildeleden. Rob, proficiat!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.